Fendt 1050 Vario Yılın Traktörü oldu!

Fendt 1050 Vario  bu haftaki Almanya’nın Hannover kentindeki Agritechnica ’da son derece prestijli, “Yılın Traktörü 2016” ödülünü kazandı.

Fendt 1050 Vario Traktör Serisi

Dünya üzerindeki en güçlü geleneksel traktör olduğu iddaa edilen 367 kW’lık Vario 1050, Fendt firmasının, birbirinden bağımsız hidrolik destekli motorları ile ön ve arka akslarda serbest tork dağıtımı sağlayan VarioDrive sistemiyle beraber bir şekilde çalışan; sabit hızlı bir şanzımana sahip.

Fendt Vario 1000 Serisi Traktör

Temel olarak; ön aks, yüksek tork sağlaması ve 4-çeker sürüş için birbirinden ayrı hidrolik-motorlarla donatılmış. 4 çeker sistemi yola çıkıldığında otomatik olarak devreden çıkar ve traktörün saatte 60 kilometre hıza ulaşmasına olanak sağlar.

Kullanılıp-beğenildikten sonra diğer kazananlar ise; En işe yarayan traktör sınıfında Massey Ferguson 5713 SL ve En İyi Uzmanlaşmış Traktör sınıfında ile Same Frutteto S90.3 ActiveDrive.

Valtra N174 V Traktör dizaynı altın madalyasını aldı ve “dinamik, kullanışlı ve havalı görünen” olarak tanımlandı.”

Fendt firması ayrıca, yola çıkarken hızlı lastik geri-şişirmeyi öneren VarioGrip Pro ile Lastik Basıncı Kontrol Sistemi sınıfında altın madalya kazandı.

Bu teknoloji ile iç tarafta yüksek basınçlı ikinci bir lastik ve dış tarafta yeni üretilen daha az basınçlı bir dış lastik kullanılarak; farklı basınçlardaki lastikler arasında hızlı bir geçiş sağlanmış.

Hava, iç taraftaki lastiğe basit bir döner bağlantı elemanı ile sağlandığı için sistem ekstra bir kompresör, hava tankı veya kontrol ünitesine ihtiyaç duymuyor. Basit bir basınç değiştirme sistemi sayesinde şişkinlik; 0,8 bar basıncından 1,8 bar basıncına 30 saniyede çıkabiliyor.

Fuardaki Diğer Yenilikler Nelerdi?

Fuar’da bunlar dışında birçok yenilik sunuldu. John Deere’den, yeni karbon fiber konseptli bir kaldırma kolu ve büyük alanları hasat ederken, tarlada samanları pelet’e çevirebilen Krone Premos 5000 peletleme makinesi de tanıtılanlar arasında.

Krone Premos 5000 Fuar’da Tanıtıldı

Premos 5000; peletlerin yem olarak kullanıldığı ve evlerde biyolojik yakıtların yaygın olduğu Avrupa ülkelerindeki inşaatçıların Rüyası olma konusunda çok büyük bir potansiyale sahip.

Deere ve Krone taraflarından alınan tüyolara göre bu teknolojiler 2017 yılında Avusturalya’da mevcut olacak.

Lely Devamlı Hareketli Dairesel balya yapıcı modeli de “sahadan direkt olarak” gösterişle çok büyük ilgi gördü.  Bu balya makinesi; operatöre bir balya bitirilip çıkartılırken, motoru durdurmadan yeni bir balya yapmasına olanak sağlamaktadır.

Kaynak: farmweekly.com.au
Pöttinger'den Yeni Rulo Balya Makinesi

Pöttinger’den Yeni Rulo Balya Makinesi

Pöttinger’den Yeni Rulo Balya Makinesi Pöttinger firması, Yeni Impress Rulo balya makinesi ile sadece balya makinesi hakkında bilinen her şeyi ters-düz etmekle kalmadı aynı zamanda da balya makinesi standartlarındaki yeni standartları belirledi. Keskinlik performansla çarpıldığında ortaya etkileyici çalışma sonuçları çıkıyor. Bu Formül Pöttinger’in Impress Çember balya makinesinin ana formülü. Bu balya makinesi sabit veya değişken Rulo balya makinesi ve balya paketleme makinesi ile birlikte beraber şekilde çalışabilecek şekilde olacak.

Pöttinger Rulo Balya Makinesi

Pöttinger’den Yeni Rulo Balya Makinesi

Pöttinger Neden Balya Sektörüne girdi?

Pöttinger’in balya makinesi sektörüne giriş amacı, mevcut olan teknolojiyi daha iyi bir seviyeye getirme isteğine dayanıyordu. Bununla birlikte Pöttinger Firması çalışanlarının birçoğu da çiftçi. Bunlar sürekli olarak çalıştıkları makinelerin nasıl daha iyi, daha güçlü, daha uygun ve daha güvenli olabileceği hakkında düşünüyorlar. Bu Pöttinger’in mevcut teknolojileri daha iyi hale getirmekteki başarısının nedeni.

Alışılmışın dışına çıkmak yeterli olmadığı zaman bazen bildiğin her şeyi alt-üst etmelisin; Tıpkı yeni LiftUp(toplama) rotorunun yaptığı gibi. Bu rotor, hayvan yemini toplar ve yukarı doğru göndererek doğrama sistemini besler. Bu nedenle mahsul geleneksel balya makinelerinde olduğu gibi rotor’un altından değil, üstünden geçer.

Mahsul akışını tam anlamıyla alt-üst etmenin birkaç adet avantajı var. Bunlardan ilki, LiftUp teknolojisi sayesinde doğal bir mahsul akışı sağlanıyor ve bu sayede ise hayvan yemi, balya çemberine en ideal açıda giriyor. Bunun sonunda yüksek girdi kapasitesi, yüksek performans ve düşük dağılma kayıpları elde ediliyor.

Ek olarak; Balya çemberi, bütün genişliği boyunca homojen olarak besleniyor ve bu sayede ise sağa/sola doğru düzeltme gereksinimini önemli ölçüde azaltıyor ve mükemmel şekilli balyalar üretiyor. Balyalar her zaman, herhangi bir durumda hatasız bir şekilde başlıyor. Açıkçası her zaman balyalamaya hazır. Hava koşulları ıslak veya kuru, balyalanacak olan kamış, saman veya silodan olsun fark etmez, bütün bunları yapmak için tek makine.

İkinci olarak, The Flexcut 32 Kısa-Doğrama Sistemi, en iyi yem kalitesini garanti eden 32 adet’e kadar bıçağı ve kanıtlanmış dahili bıçak koruma sistemi Impress’de kullanılmış . Silolanmış mahsul ’de çalışırken, homojen bir şekilde kısa doğrama sistemi, karışık vagonlardan çalışırken homojen bir balya üretir. Bu dengenin korunmasında bir avantajdır ve sonuç olarak kaliteli bir yem üretilir. Ekin sapları ile çalışılırken, yeme eklemelik veya zeminlik için kısa doğranması sonucunda en az şekilde ekstra güç gereksinimi duyar.

Pöttinger, yükleyici vagonlarda dünya lideri bir markadır. Böylelikle yükleyici vagonların doğrama kalitesini ilk kez bir rulo balyalama makinesine entegre etmeyi başardı. Kısa kesme sisteminin sadece silolama için değil de aynı zamanda saman ve saplar için de olması piyasada bir ilk. Bir diğer yenilik ise hizmet ömrünü iki katına çıkartan ters çevrilebilen bıçak sistemi TwinBlade.

Üçüncüsü ise;Impress ek olarak, sallanarak doğrama sistemi ve kanıtlanmış EasyMove çıkartılabilen bıçak deposu da içeriyor. En yüksek seviyedeki uygunluk balya çemberi dışında yer alan yer alan çalışma masasında bakım-tutum ile sağlanıyor. Daha fazla bıçak sayısı, bakım-tutumu kolaylaştırma açısından daha önemli. Pottinger firması Impress’de uygun ve usta çözümleri sunuyor. 

Teknik detaylar

Beş sıralı, kontrollü gezici toplayıcı 2,3 metre genişliğe sahip ve iki adet çapraz bant burgularının yanı sıra transfer çubukları ve tırpan silindirleri ile birlikte kenar korumaları ile donatılmış durumda. 120mm’lik dikey hareket mesafesi ile gezicilik özelliği sayesinde, mükemmel bir kaydırma ve en temiz mahsul toplanması için en kaliteli eğimi garanti ediyor.

Yeni çekmeli FlexCut 32 Kısa Doğrama sisteminin özelliği olan 32 TwinBlade Ters Çevrilebilen bıçakları ve durmaksızın çalışan dahili bıçak koruma sistemi ile teoride, bütün genişlik boyunca 36mm’lik bir doğrama büyüklüğü elde ediliyor. Daha küçük doğrama, her türlü materyalde mahsulün daha çok sıkıştırılmasına ve böylelikle daha yüksek balya yoğunluğuna olanak sağlar. Bu sayede daha düşük taşıma ve depolama giderleri elde edilir. Çünkü daha düşük depolama alanları ve daha az elleçleme gereklidir.

Ek olarak, silolanmış mahsul ile çalışılırken, eşit bir şekilde küçük doğrama, hayvan yemini homojen olarak karıştırmaya olanak sağlar. Dengenin sağlanmasında bir avantaj sağlayan bu sistem sayesinde, karıştırıcı vagonlar için daha düşük enerji ihtiyacı sağlar ve balyaların ayrılması daha kolaydır. Canlı hayvanlar, saplar mısır veya ota karıştırıldığında, arkalarında daha az uzun sap bırakırlar.

Teorik 36mm doğrama büyüklüğü sayesinde, sapla çalışırken masraf arttırıcı balyalama öncesi doğrama veya balyalama sonrası ufalama sistemi satın almak gerekli değil. LiftUp Rotor ve EasyMove Doğrama sistemlerinin kombinasyonu, emsalsiz bir bakım-tutum dostu bir ortam oluşturuyor. Rulo balyalayıcının tehlikeli bölgesinin dışında, ergonomik bir bakım-tutum yapmak mümkün hale getirilmiş.

Patentli değiştirilen bıçak grup sisteminin yardımıyla, istenilen sayıda bıçak rahat bir şekilde seçilebilir. Göstermelik bıçaklara gerek duyulmuyor çünkü bıçaklar, bıçak boşluklarının ve iki bıçak arasındaki boşluğun kapağı vazifesinde değil.

Bütün bu gerçekler ve özellikler sayesinde Pöttinger’in Impress rulo balyalama makinesinin kullanım alanı diğer geleneksel rulo balyalama makinelerinden çok daha büyük.

LiftUp Rotor

Yukarıdan geçmeli LiftUp Rotor, dişlilerinin patentli dairesel şekli sayesinde balya rulosuna mahsulü en uygun biçimde taşır. Bu yöntem çok düşük ufalanma kayıpları sağlıyor. Geriye düşen herhangi bir materyal patentli Temizleme Rotoru sayesinde mahsul akışına geri gönderilir. Bu eşsiz tasarım, çok bıçaklı sistemlerdeki ufalanma kaybı sorunlarına çözüm getiriyor.

Eğer bir tıkanıklık yaşanırsa, Pöttinger’den Yeni Rulo Balya Makinesi patentli dikey hareket edebilen doğrama sisteminin zemininin oluğundaki çapraz bölge geçici olarak büyütülebilir. Bu sayede tıkanıklık kolay bir şekilde ve efor sarf etmeden temizlenmiş olur.

Rulo Balyalayıcının güvenilirliği, hangi materyalle çalışılıyor olursa olsun en önemli faktördür. Pöttinger de Impress’i geliştirirken güvenilirlik üzerinde yoğun bir şekilde çalıştı. Balya Çemberine Teğetsel mahsul akışı, en iyi şekilde ayarlanmış balya başlama hacmi ve değiştirilebilir balyalayıcı üzerindeki iki adet patentli başlayıcı silindirler, 32 bıçak aynı anda, bütün koşullarda çalışırken güvenilir bir balyalama yapmaya olanak sağlıyor. Bu seviyede bir güvenilirlik, kısa doğrama sistemi ile birlikte daha önce piyasada mevcut olmamıştı. Özellikle de sapları balyalarken.

Pöttinger Impress 125 F Rulo Balya Makinesi

Balya Çemberi

Balya Çemberi, her koşulda balyanın uygun bir şekilde olması için, üstte ve altta olmak üzere iki adet agrasif başlama silindirlerine sahip. Balya Çemberi, en büyük verimliliği sağlamak için mümkün olan en yüksek balyalama basıncını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Değişken Rulo Balyalayıcı, 3 adet sonsuz kemer ile donatılmıştır. Balyalama basıncı özel gereksinimlere ideal bir şekilde adapte olması için 3 bölgede ayarlanabilir şekildedir. Destekli doğrama sistemi sayesinde ayarlanabilir giriş hacmi sağlar. Arka kapak hidroliklerle kilitlenir.

Sabit Rulo Balyalama makineleri 50mm genişliğinde kendinden ayarlı büyük bir rulmana sahip ve sapta bile her türlü operasyonda güvenilir bir dönme hareketi sağlamak için, ön ve arka tarafında iki adet baskı silindirine sahip.

Ayrıca entegre edilmiş file bağlayıcı sistem, birkaç değişik özelliği de güçlendiriyor. File, Besleyici plaka kullanarak balya çemberine devamlı olarak materyal gönderir. File balya çemberine doğru hızlı bir şekilde hareket eder. Eğer bağlayıcı sistem ilk seferde başarılı olamazsa, 3 kereye kadar daha deneyebilir. File Bıçağı otomatik olarak harekete geçer. File, 1.3 metre genişliğe kadar kullanılabilir.

Model’e Genel Bakış

Pöttinger’den Yeni Rulo Balya Makinesi hem sabit rulo balyalama hem de değişken rulo balyalama makinesi olarak mevcut olacak. Bununla birlikte her birinin Master veya Pro versiyonu ile birlikte Balya Paketleme ünitesi ile kombine olacak. “The master” versiyonu, iki taraflı çalışabilen bir döner valf sayesinde toplama için önceden seçilebilen fonksiyonlar, doğrama sisteminin zemini ve bıçak sayısı bunların yanında ise arka kapak için ikinci bir valf sunuyor.

“The Pro” versiyonu ise, bütün fonksiyonların kullanıcı terminalinden kullanılmasına olanak sağlıyor (PowerControl veya Isobus sistemleri). Bu versiyon, otomatik işlem sırası sunuyor ve ayrıca bu işlemler direkt olarak da gerçekleştirilebiliyor.

Balya makineleri, 500/50-17 ye kadar çift dingil veya 500/60R22.5 e kadar tek dingilli olarak mevcut olacak. Balya paketleyici kombinasyonu ile birlikte seçildiğinde ise standart olarak 500/50-17’ye kadar çift tandem veya 500/60R22.5’lik çift seçilebilir olacak.

Pöttinger’den Yeni Rulo Balya Makinesi modelinin 2016 için tamamlanmış olanları şimdiden tükendi ancak 2017 için daha büyük bir piyasa girişi planlanıyor.

johhn deere ve monosem işbirliği

John Deere Monosem ile Anlaşma Yaptığını Duyurdu

Deere & Company Hassas Ekim Makineleri’nde Avrupa Market lideri olarak yer almak için Monosem ile kesin olarak anlaşma sağlandığını duyurdu.

Satın Alma Monosem’in Fransa’da bulunan 4 tesisini ve Amerika’daki 2 tesisini kapsamaktadır.

Bu aksiyonla, Hassas Tarım’da liderlik pozisyonumuzu inşaa etmeye devam edeceğiz. Deere’ın Tarımsal Çözüm başkanı ve yetkilisi John May şunu ifade etti. ”Monosem Çiftçilerin ürünlerinin artmasında yenilikçi ve hassas ekim teknolojilerinde başarılı takdir gören bir firma. John Deere bu pazarda dünya çapında çok daha fazla yeni müşteriler kazanacak ve liderliğini kazanacaktır” dedi.

Monosem hassas ekim makinesi

Monosem’i Tanıyalım

      Monosem 1948 yılında bir aile şirketi olarak kurulan günümüzde özellikle Fransa’da ve dünya çapında adını duyurmuş yalnızca Hassas Ekim Makineleri üzerine üretim yapan köklü bir firmadır. Özellikle Hassas Ekim Makineleri üzerine uzman bir firma fakat az da olsa sebzeler için birkaç toprak işleme aleti üretimi de yapmaktalar.

1945 ile 1960 Fide Dikim Makineleri

 

1945 ile 1960 yılları arasında Fide Dikim Makineleri üzerine üretim yapmış ve en son başarılı ürünü SUPER PREFER ‘ı çıkarmıştır.


1960 ile 1972 Hassas Ekim Makineleri

1960 yılı itibariyle mekanik ölçüm sistemli yatay plakalarla donatılmış ve ayrıca tesviye kültivatörü ile dizayn edilmiş Hassas Ekim Makineleri üretimine başlanmıştır.

Üretim ekim makinelerinin gelişimiyle özel şeker pancarı ekim makineleri dikey hücreli tekerlek üretimiyle devam etmiştir. Üretimdeki artış ile 2.Fabrika Largeasse’ye kurulmuştur.

2013’ten Bu yana

Monoshox ürün gamını Agritechnica‘da sunmuştur,  NG Plus and NX modelleri ile MONOSEM kalitesini daha yüksek hızlarda kullanıma olanak sağlamıştır.

Yeni Kuhn FB 3130 Rulo Balya Makinesi

Kuhn, FB 3130 balya makinesinin en yeni versiyonunu çıkardı. MKll FB serisi sabit balya makinaları; balyalama hızı, kalitesi ve verimliliği gibi konularda gelişme kaydetmiş durumda.

En son FB balya makinaları iki farklı besleme rotoru seçeneği sunuyor. Kuhn Optifeed ve Opticut 14 sistemleri. Maksimum verimlilik için iki sistemde 2.30 metrelik genişliğe sahip.

FB3130_silindirik_balya_makinesi_550x220

Yeni Kuhn FB 3130 Yuvarlak Balya Makinesi

Optifeed Rotor’u balya çemberine eşit ve sürekli sap akımı sağlamak için çift besleme dişlisi ve entegre edilmiş bir helezon kullanmakta. Bu sayede gelişmiş bir balya yoğunluğu sağlıyor.

Opticut 14 ise basınçlı besleme durumunda bile sapı maksimum verimle balyaya çevirmek için 70 mm kesme genişliği sağlayan 14 adet bıçak içermekte.

Yeni FB, ileri yolda maksimum yoğunlukta sap toplamak için Kuhn sarkacını kullanmakta aynı zamanda her türlü engebeli zeminde maksimum toplama yapmak için yüksekliği ayarlanabilen tekerlekler içermekte.

FB aynı zamanda balyaları üretilirken döndürmek ve iyice sıkıştırmak için, 18 adet asimetrik, kabartmalı silindir içeren Kuhn Powertrack sistemini içermektedir.

The FB MKII serisi aynı zamanda maksimum balya yoğunluğunu sağlamak için arka kapak silindirleri ile hidrolik kapak valflerinin beraber çalıştığı Kuhn Powerlock sistemini içermektedir. Daha hızlı kapak açılıp-kapanması saat başına daha fazla balya üretimi ve geliştirilmiş verimlilik demektir.

FB 3130 – Teknik Özellikler
Balya odası boyutu (genişlikx çapı)

122cm x 125cm

Balya odası

18 Powertrack rollers

Taşıma ölçüleri (w x h x l)

2.50m x 2.46m x 4.13m

Pick-up genişliği

2.30m

Pick-up besleme mili sayısı

5

Alım sistemi

Optifeed or Opticut 14

Bağlama Tipi

Net (standard) ve Twine (opsiyonel)

File haznesi

2 rulo

İp Haznesi

6 rulo

Minimum PTO gereksinimi

>85hp

PTO hızı

540 rpm

Lastikler

400/60-22.5

Ağırlık

3,300kg

 

Deutz IRON 150 ve Kuhn FB2130 Rulo Balya Makinesi

Valpadana Traktör

Bahçelerin Yeni Gözdesi Valpadana Traktör

VALPADANA Traktör,  Italya’da MORRA Ailesinin yeni bireyleri diyebiliriz.  Valpadana Argo Grubu’na ait üretimine yeni başlanan bir Bahçe Traktörü markasıdır. Argo Group bünyesinde aynı zamanda Landini ve Mc Cormick Traktör’ler de üretilmektedir.

Argo Tractors Argo Group’a bağlı ve 2007 yılında kurulan dünyada Traktör üretimi ile adını duyuran önemli bir markadır.

Valpadana Traktör Üretim Kapasitesi

Traktör üretim kapasitesi olarak; Landini, Mc Cormick ve Valdapana markası adı altında yıllık 24.000’den fazla adetlerde üretim yapmaktadır. Argo Tractors için Batı Dünyasının en önemli oyuncularından birisi diyebiliriz.

Valdapana Çıkışı

Valdapana Traktörleri Ekim 2015’de Almanya Hannover’de düzenlenecek olan Dünya’nın en büyük Tarım Fuarlar’ından olan Agrictechnica’da katılımcılarıyla buluşacak. Italyan Markası olan Valdapana geniş ürün yelpazesi ile birçok özelliğe sahip farklı ürünlerini sergileyecek.

Valdapana VP 4600 Serisi

The VP 4600 ultra kompakt ailesi, tek yönlü, 23 BG’den 48 BG’e kadarki güç aralığındaki eşit tekerlekli traktörleri kapsıyor. (Valpadana 4645 resimdeki model). En az 970 mm genişliği ile 2,320mm daire dönüşü, , Bu traktör gerçekten iyi bir manevra kabiliyetine sahip. En önemli özelliklerinden birisi Yanmar marka 3 ve 4 silindirli motorlara sahip, güçlü ıslak çok yönlü frenlemi, 8 ileri ve 4 geri vites şanzımanına sahip, senkronize shuttle ve tamamıyla bağımsız çoklu disk PTO kavramasına sahiptir.

Diğer standart özellikleri içinde, Powerlift kaldırma sistemi ile düşük hız ayarında kaldırma sistemine sahip, 1000kg’a kadar kaldırma kapasitesine sahiptir. Geliştirilmiş perfomans ile, 3 çift etkili aşağı/yukarı/yüzdürme fonksiyonlu valfler ile donatılmış, aynı zamanda çift etkili uzaktan kumandalı Draft kontrolü takılabilir.

VP 7000 Serisi

VP 7000 serisi belden kırmalı dümenlemeyle geliyor ve geri dönebilen sürüş opsiyonuyla (AR versiyonu). Güç 3.2 litrelik FPT ile sağlanıyor, 4 silindirli motoru Stage IIIA emisyonlarına göre düzenlenmiştir. Argo Traktörleri 16 ileri/16 geri şatılllı şanzımana sahip ve Standart olarak Sürüngen bulunmakta (0.8’den 40km/h’e). Sürücüye sürüş pozisyonunda ileri geri modlarda Açık kabin platformu ile rahat bir sürüş pozisyonu sağlar.

Valpadana Traktör

Valdapana 7080 Traktör

Valdapana 9000 Serisi

Valdapana Traktörler ayrıca 9000 serisi olarakta çıkmakta.  VP 7000 ve VP 9000 serisi traktörler yeni tamamıyla oransal joystick ile kontrol edilmektedir. Burada yağı sürekli sağlayan ve dağıtımını sağlayan debi düzenleyici, elektronik ayarlı hassasiye sahip, çift etkili valfler üzerinde valf kapatıp açma, yüzdürme fonksiyonuna sahip bir sistem ile çalışmaktadır.  PTO’ yu devreye almai şlemi elektro-hidrolik olarak yapılmaktadır, 2300kg ‘a kadar kaldırma kapasitesi ve Standrt 50lt/dakika istendiği takdirde ekstra 31lt/dakika ‘lık yağ debisi değeri ile donatılabiliyor.

Valpadana Traktör

Türkiye’de Üretimi veya Satışı var mı?

Türkiye’de üretimi bulunmamaktadır ve Satışı da Ekim 2015 itibariyle yoktur. Türkiye’de şu anda aynı segmentte satılan Bahçe Traktörleri Markaları şu şekilde;

  • Antonina Carraro (İthal)
  • Ferrari (İthal)
  • Goldoni (İthal)
  • Taral (Yerli)
  • Karınca (Yerli)
  • Yağmur (Yerli)